«Богдан Моторс» та «Південмаш» підписали меморандум про співпрацю

Новини

Цього тижня приватне акціонерне товариство «АК «Богдан Моторс» та Державне підприємство «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» уклали меморандум про співпрацю, який передбачає об’єднання зусиль компаній у проекті з виробництва пасажирських та вантажних транспортних засобів.

Про це 5 листопада «Богдан Моторс» повідомило на своєму сайті.

Серед стратегічних цілей цього проекту – активізація розвитку економіки регіону, завантаження виробничих потужностей підприємств та створення нових робочих місць.

У «Богдан Моторс» в рамках цього проекту мають намір налагодити постачання до «Південмашу» високоякісних складових, вузлів, компонентів та деталей, а також забезпечити участь виробничому процесі профільних спеціалістів.

У свою  чергу «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» готове долучити ресурси у вигляді виробничих потужностей, обладнання та підготовлену інфраструктуру. Для цього підприємство має багатопрофільний виробничий потенціал та унікальні сучасні технології.

Відомо, що у Дніпрі протягом останніх років реалізуються амбітні інфраструктурні проекти з відродження муніципального транспорту. Завдяки зусиллям місцевої влади та децентралізації місто значно наростило кількість маршрутів громадського транспорту та закупило сотні одиниць техніки. Тож вихід на пропозицію нового постачальника допоможе не лише обрати найбільш вигідну пропозицію, а й створити нові робочі місця та збільшити податкові надходження до міського бюджету.

Компанія «Богдан Моторс» останнім часом активно нарощує обсяги виробництва тролейбусів та автобусів. Зараз на етапі реалізації знаходяться проекти постачання тролейбусів до Луцька, Харкова, Полтави, Сум та Херсону. Також цього року поставлена партія автобусів до Івано-Франківська, а шкільних автобусів – до Рівненської, Тернопільської та Волинської областей.

Реалізація масштабних проектів громадського транспорту для українських міст стала можливою завдяки співпраці «Богдан Моторс» з органами місцевого самоврядування у рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні», який фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.

Нагадаємо, що компанія «Богдан Моторс» у минулому  році спрямувала до бюджетів та соціальних фондів всіх рівнів 384 504 977,99 грн. у вигляді податків та зборів. Також минулого року на виробничих потужностях компанії були працевлаштовані 1 229 працівників, а фонд оплати праці за цей період становив 223 млн. грн. Таким чином, податки та відрахування до пенсійного та інших соціальних фондів за 2019 рік перевищили 85 млн. грн.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: