У 2021 році Китай запустить 12 супутників для випробування технологій зв’язку Інтернету речей в космосі

Новини

У 2021 році в Китаї почнуться інтенсивні запуски супутників для випробування технологій зв’язку Інтернету речей в космосі, повідомили джерела в Китайській корпорації космічної науки і промисловості / CASIC /, передає Сінхуа.

CASIC планує запустити 12 супутників в рамках проекту “Сін’юнь”, першого в Китаї низькоорбітального вузькосмугового сузір’я супутників на основі технологій зв’язку Інтернету речей, керованого її дочірньою компанією CASIC Xingyun Satellite Co. Дана компанія планує відправити в космос в цілому 80 супутників для завершення трьохетапного будівництва сузір’я приблизно протягом трьох років.

Перший етап будівництва проекту був завершений після того, як в травні цього року на орбіту вийшли два супутника “Сін’юнь-2 01/02”. Супутники використовують технологію межспутнікових лазерних ліній зв’язку, що дозволяє орбітальним супутникам здійснювати зв’язок через великі відстані і, отже, підвищувати продуктивність послуг зв’язку в реальному часі.

В ході будівництва другого етапу проекту в наступному році буде запущено в космос 12 супутників, що ще більше підвищить можливості глобального обслуговування даного проекту, повідомила CASIC.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: