США заявляють, що Росія провела випробування зброї в космосі

Новини

Космічне командування США оголосило, що має свідчення того, що Росія провела випробування космічної протисупутникової ракети.

Про це повідомляє Голос Америки.

Росія «провела неруйнівний тест космічної протисупутникової зброї» 15 липня, йдеться в повідомленні Космічного командування США. Російський супутник-інспектор Cosmos 2543 запустив інший об‘єкт у космосі поряд з іншим російським супутником, йдеться в заяві.

Росія вже проводила подібні дії, наголосили у США, заявивши, що такі дії не відповідають заявленій Росією місії в космосі.

«Російська супутникова система використана для проведення цього орбітального випробування зброї – це та сама система, стосовно якої ми висловлювали своє занепокоєння раніше цього року, коли Росія провела маневри поблизу американського урядового супутника», – заявив очільник оперативної діяльності Космічних сил США генерал Джон Реймонд.

«Це ще одне свідчення того, що Росія продовжує спроби розробки та тестування космічних систем, відповідно до опублікованої Кремлем доктрини застосування зброї, яка б наражала на ризик активи США та союзників у космосі», – додав він.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: