КБ “Південне” вперше використало на випробуваннях “Тайфун-1” новітній вимірювальний пункт

Новини

Державне підприємство “Конструкторське бюро “Південне” ім. М. К. Янгеля” вперше задіяло новий наземний мобільний вимірювальний пункт власної розробки для забезпечення телеметричних та траєкторних вимірів реактивних снарядів “Тайфун-1”.

Про це пише Defense Express.

Це універсальний вимірювальний модуль, що має забезпечити телеметричні та траєкторні виміри під час льотних випробувань усіх видів реактивних снарядів, розроблених українськими підприємствами ОПК. Про початок робіт над ним стало відомо лише на початку 2020 року.

Цей вимірювальний пункт був вперше випробуваний на практиці вже під час масштабних ракетних випробувань, що проходили в Одеській області на Державному випробувальному полігоні “Алібей” з 25 по 29 квітня. Наземний мобільний вимірювальний пункт від КБ “Південне” був залучений для отримання в реальному часі телеметричної інформації з борту нових 122 мм реактивних снарядів 9М221Ф “Тайфун-1” під час їх польоту.

Наземний мобільний вимірювальний пункт від КБ “Південне”

Варто відзначити, що на цих випробуваннях, судячи зі світлин від пресслужби Міноборони, новітня розробка дніпровців дублювала дані, отримані з сучасного балістичного радара компанії Weibel, який дозволяє відстежувати траєкторію польоту та здійснювати відеофіксацію завдяки оптичним та тепловізійним камерам та наразі використовується для подібних вимірів майже на всіх випробуваннях новітніх ракет та снарядів українських підприємств.

Балістичний радар від компанії Weibel

Також варто додати, що для РС “Тайфун-1” це вже другі випробування. Вперше нові українські реактивні снаряди було протестовано у середині 2019 року. Основною відмінністю розробки КБ “Південне” від звичайних радянських 122-мм снарядів, що зараз стоять на озброєнні ЗСУ, є вдвічі більша дальність (40 км замість 20 км при аналогічній по вазі осколково-фугасній бойовій частині масою у 18,4 кг).

122-мм реактивний снаряд “Тайфун-1” розробки КБ “Південне” на виставці “Зброя та Безпека-2019”

Нагадаємо, новий РС від КБ “Південне” згодом може замінити застарілі боєприпаси для всіх 122-мм реактивних систем залпового вогню, які знаходяться на озброєнні Збройних Сил України. Крім того, він може бути використаний й в новітніх українських системах РСЗВ “Верба” та “Берест”.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: