Прогнозується, що серійне виробництво виробу “Вільха-М” розпочнеться з 2021 року

Новини

В ДККБ “Луч”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, прогнозують, що серійне виробництво нових коригованих ракет “Вільха-М” почнеться в наступному році.

Таку інформацію надали представники українського оборонного підприємства у відповідь на запит журналістів “Донбас Реалії”, повідомляє Defense Express. На КБ “Луч” також заявили, що питання щодо фінансування програми “Вільха-М” вирішене.

“Міноборони України виділено кошти для проведення зазначених випробувань, а також розрахунку з ДП “ДержККБ “Луч” та його співвиконавцями за виконані роботи. Після проведення вказаних випробувань Міноборони України повинно у найкоротший термін поставити вироби “Вільха-М” на озброєння ЗСУ. Прогнозується, що з 2021 року розпочнеться її серійне виробництво”, – йдеться у відповіді на запит.

В конструкторському бюро очікують, що випробування нової коригованої ракети з дальністю ураження ціли до 120 км завершаться вже у другому кварталі цього року.

“У квітні місяці відбулися вже другі успішні випробування ракети. У 2-му кварталі 2020 року заплановано проведення завершального етапу випробувань”, – відзначили на оборонному підприємстві.

На той же період заплановані й фінальні випробування берегової версії ракетного комплексу РК-360МЦ “Нептун”.

“У другому кварталі 2020 року проводиться заключний етап проведення випробувань комплексу “Нептун”. Прогнозується, що у 2020 році комплекс буде прийнятий на озброєння Збройних сил України та розпочнеться його серійне виробництво”, – повідомили у конструкторському бюро.

При цьому представники ДККБ “Луч” не підтвердили виділення коштів Міноборони на цю програму, як це було з відповіддю щодо фінансування “Вільхи-М”.

“Питання фінансування програми “Нептун” у 2020 році вирішується замовником у плановому порядку. Основними показниками ДОЗ кошти на фінансування цих робіт передбачені”, – зазначили у КБ “Луч”.

Нагадаємо, з 25 по 29 квітня цього року на Державному випробувальному полігоні Збройних Сил України “Алібей”, що в одеський області, проходив черговий етап випробувань високоточної реактивної системи залпового вогню “Вільха-М” та ракетного комплексу РК-360МЦ “Нептун” з бойовими пусками крилатих ракет Р-360 по морській цілі. Попередні випробування цих комплексів відбулися на початку квітня ц.р.

Також варто додати, що в кінці квітня ДККБ “Луч” достроково відвантажив 16 одиниць виробів “Вільха”, що серійно виготовлялися на підприємстві відповідно до державного контракту укладеного в рамках ДОЗ з Міністерством оборони України у 2018 році, таким чином виконавши зобов’язання щодо постачань Збройним силам України зазначених виробів.

З відкритих джерел відомо, що 48 одиниць 300-мм реактивних снарядів Р624 “Вільха” з дальністю до 70 км було поставлено Збройним силам у 2019 році. Своєю чергою ще 28 ракет було відвантажено у березні цього року. Таким чином на зараз ЗСУ отримали щонайменше 92 кориговані ракети “Вільха”.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: