У 2020 році на державному рівні будуть відзначати 50-річчя Житомирського музею космонавтики

Новини

Верховна Рада на пленарному засіданні 3 грудня ухвалила постанову про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2020 році.

Про це повідомляє Житомир.info.

За проєкт постанови проголосували 305 депутатів.

«Урочисто відзначити на державному рівні у 2020 році пам’ятні дати і ювілеї згідно з додатком. Рекомендувати Кабінету Міністрів України: забезпечити відзначення у 2020 році на державному рівні пам’ятних дат і ювілеїв згідно з додатком; у місячний термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з відзначення у 2020 році пам’ятних дат і ювілеїв, розробити та затвердити плани заходів з відзначення пам’ятних дат і ювілеїв 2020 року, вирішити питання щодо їх фінансового та матеріально-технічного забезпечення», – йдеться у документі.

Перед пам’ятних дат, які наступного року відзначатимуть на державному рівні, є 1075 років з часу першої писемної згадки про місто Коростень (945) та 50 років з дня утворення музею космонавтики імені С.П. Корольова у Житомирі (01.08.1970).

Також постановою Міністерству освіти і науки рекомендовано: забезпечити проведення у середніх та вищих навчальних закладах уроків, виховних годин, круглих столів, науково-практичних конференцій, інших тематичних заходів, приурочених до пам’ятних дат і ювілеїв 2020 року; включити теми, присвячені пам’ятним датам і ювілеям 2020 року, до переліку тем конкурсів Малої академії наук України, рефератів, курсових та дипломних робіт у вищих навчальних закладах.

Національному банку України рекомендують виготовити і ввести в обіг ювілейні монети, присвячені пам’ятним датам і ювілеям, а публічному акціонерному товариству «Укрпошта» – видати поштові конверти і поштові марки, присвячені пам’ятним датам і ювілеям 2020 року.

Нагадаємо, обласна рада оголосила 2020 рік у Житомирській області роком Музею космонавтики ім. С.П.Корольова з нагоди 50-річчя від дня створення музею. Рішення ухвалили на сесії облради 17 вересня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії облради 7 лютого 2019 року депутати підтримали пропозицію направити президенту звернення з проханням присвоїти музею космонавтики статус національного.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: