11 грудня в Києві пройде Круглий стіл на тему: «Нові можливості космічних спостережень: глобальна система систем GEOSS та Україна»

Новини

11 грудня 2019 року у Великому конференц-залі НАН України (Володимирська 55, 3 поверх) з 10-30 до 13-00 Інститут космічних досліджень НАН України та ДКА України,  Національний комітет GEO-Україна, Рада з космічних досліджень НАН України та  Державне космічне агентство України проводять круглий стіл на тему: «НОВІ МОЖЛИВОСТІ КОСМІЧНИХ СПОСТЕРЕЖЕНЬ: ГЛОБАЛЬНА СИСТЕМА СИСТЕМ GEOSS ТА УКРАЇНА».

Мета заходу – обговорення перспектив застосування в Україні інноваційних супутникових технологій відстеження показників сталого розвитку, моніторингу агроресурсів, стану довкілля в контексті формування глобальної системи систем GEOSSта її європейського сегменту EuroGEO. Обговорюватимуться нові можливості міжнародного співробітництва у зв’язку з ухваленням дворічного плану робіт міжурядової організації GEO.

Розглядатимуться приклади успішних застосувань та перспективних інформаційних сервісів за участю українських фахівців, зокрема за спільною українсько-європейською програмою ERA-PLANET (спільне фінансування програми ГОРИЗОНТ 2020 та НАН України). Дискусія буде присвячена створенню українського сегменту європейського дослідницького простору у сфері супутникових спостережень та інтенсифікації публічно-приватного партнерства. Узгоджені пропозиції будуть покладені в основу роботи Національного комітету GEO-Україна та представлені зацікавленим користувачам для координації зусиль в рамках робочих планів GEO-Україна.

Запрошені для обговорення фахівці, науковці, користувачі космічних послуг, представники органів державного управління та приватного бізнесу.

Попередній порядок денний:

1. Інформаційні повідомлення

• GEOSS як інструмент цифрової економіки: амбітні плани десятилітнього плану GEO (О. Федоров).

• Поточні результати та плани розвитку проектів ERA-PLANET та Світового Банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» (Н. Куссуль).

• Моніторинг якості повітря на основі супутникових та наземних даних (Т. Буланая)

• Моніторинг ліній електропередач за супутниковими даними (В. Корепанов).

• Досвід виконання молодіжних науково-навчальних інноваційних проектів та тренінгових програм в інжиніринговій школі (Л. Шуміло).

2. Дискусія:

• Шляхи створення українського сегменту європейського дослідницького простору в сфері супутникового моніторингу;

• публічно-приватне партнерство у виконанні планів GEO-Україна та EuroGEO;

• нагальні завдання національного комітету GEO-Україна.

Додаткова інформація: ІКД НАНУ та ДКАУ, тел. (044) 526-41-24, ikd@ikd.kiev.ua.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: