Кб «Південне» розробляє покращені версії боєприпасів для РСЗВ «Град» та «Смерч»

Новини

Конструкторське бюро «Південне», яке займається, переважно, космічними технологіями почало розробляти зразки боєприпасів для систем озброєння, які є в українській армії.

КБ «Південне» (Дніпро) працює над створенням боєприпасів для систем залпового вогню «Град» та «Смерч».

Про це на прес-конференції повідомив гендиректор КБ Олександр Дегтярьов, передав 15 квітня 112.ua.

«Сьогодні замовлення номер один — це виробництво серійних боєприпасів для РСЗВ», — сказав Дегтярьов, уточнивши, що поки розробка зразків боєприпасів ведеться за рахунок КБ «Південне». «Також КБ буде проводити наземне і льотне відпрацювання зразка», — додав перший заступник головного конструктора, генеральний директор з системного проектування Олександр Кушнарьов.

Він уточнив, що серійна збірка ракет, якщо до неї дійде, швидше за все, буде здійснюватися на Павлоградському механічному заводі. «Ми будемо розробляти корпуси двигунів, елементів боєприпасів», — сказав Кушнарьов. За його словами, зокрема, дальність боєприпасу в порівнянні з боєприпасами для «Граду», які виробляються в Росії, буде збільшена вдвічі. Також будуть покращені характеристики точності, керованості, розсіювання осколків.

Системи озброєння «Град» та «Смерч» є на озброєнні як у української, так і російської армії. При цьому боєприпаси до них виробляються в Росії. Ті запаси, які були в Україні, катастрофічно виснажилися, зокрема, внаслідок масштабних інцидентів на складах.

Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: