Марсохід NASA почав пошук ознак життя на Червоній планеті

Новини

Марсохід NASA Perseverance, який перебуває на Червоній планеті з 18 лютого, починає дослідження одного з древніх озер Марса в кратері Езеро на наявність ознак життя.

Про це пише Apostrophe з посиланням на Mail Online.

Камера під назвою WATSON на кінці роботизованої руки марсохода зробила докладні знімки скель з додатковими даними, отриманими з пари масштабованих камер.

Perseverance робить знімки скель на дні кратера, який мільярди років назад колись був дном озера. Вони допоможуть вченим створити графік того, коли тут утворилося давнє озеро, коли воно висохло і коли в дельті, що утворилася в кратері, почали накопичуватися відкладення.

Розуміння цієї тимчасової шкали повинно допомогти датувати зразки гірських порід – що будуть зібрані пізніше в ході місії – які можуть зберегти запис про древніх мікроби.

Вчені хочуть відповісти на одне важливе питання: чи є ці породи осадовими, як піщаник, або вулканічними, утвореними в результаті вулканічної активності.

Деякі осадові породи, що утворилися в присутності води з гірських порід і мінеральних фрагментів, таких як пісок, мул і глина, краще підходять для збереження біосигнатур або ознак минулого життя.

З іншого боку, магматичні породи – це більш точний геологічний годинник, який дозволяє вченим створити точну тимчасову шкалу того, як утворилася область.

Марсохід буде характеризувати геологію планети і минулий клімат, прокладе шлях для дослідження Червоної планети людьми і стане першою місією зі збору та зберігання марсіанських каменів і реголіту (битих каменів і пилу).

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: