Запущено інтерактивну карту «Київ космічний»

Новини

З нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтики, в рамках ініціативи Future Fest, пам’яті Леоніда Каденюка, волонтерська команда Київської Студреспубліки запустила інтерактивну карту «Київ космічний». На ній позначені місця, важливі для історії космічного розвитку України та світу.

Про це повідомляється на сайті Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентська республіка».

12 квітня 2021 року з метою презентації інтерактивної карти «Київ космічний» біля меморіальної дошки академіку Володимиру Челомею (на початку вул. Саксаганського) відбувся брифінг за участю подвижників модернізаційного курсу та космічного просвітництва —лідера республіканців Павла Вікнянського; учасника Партнерської ради Студреспубліки, голови правління УМАКО «Сузір’я» Олега Петрова та координатора ініціативи Future Fest, одного з лідерів київських республіканців Артема Ніколенка.

Чи знаєте ви, що в нашій столиці є будинок, де жив і творив Ігор Сікорський; науковий інститут, де працював конструктором Сергій Корольов; будинок, де писав книгу Леонід Каденюк; зустрічався зі школярами Юрій Гагарін; працював перший український космонавт Павло Попович; місцина, де Петро Нестеров зробив першу в світі фігуру вищого пілотажу, яка отримала його ім’я; навчався інженер-конструктор Володимир Челомей, а також інші круті місця, пов’язані з прогресом в авіа-, ракетно-космічній сфері?

Тепер про це буде легко дізнатись, адже діє інтерактивна карта Києва, на якій позначені локації, важливі для історії космічного розвитку України та світу. Пів сотні точок, серед яких — місця вшанування, навчальні заклади, наукові установи, музеї, підприємства, державні структури, громадські організації тощо.

Знайти карту можна на сайті Студреспубліки за адресою: https://studrespublika.com/kyiv-space/  

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: