На Міжнародну космічну станцію прибув новий екіпаж

Новини

Транспортний пілотований корабель (ТПК) «Союз МС-18» з російсько-американським екіпажем долетів до Міжнародної космічної станції (МКС) і успішно пристикувався.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

На МКС прибув екіпаж у складі командира корабля «Союз МС-18» та експедиції МКС-65 Олега Новицького, бортінженера-1 Петра Дуброва (космонавти “Роскосмосу”) і бортінженера-2, астронавта NASA Марка Ванде Хая. Їхня подорож до МКС тривала близько трьох годин.

Для 49-річного Новицького це третій космічний політ. 54-річний Ванде Хай вирушив у космос удруге. Для 43-річного Дуброва це перший політ.

Новий екіпаж працюватиме над сотнями експериментів з біології, біотехнології, фізики та науки про Землю.

Попередній екіпаж МКС у складі астронавта NASA Кетлін Рубінс і російських космонавтів Сергія Рижикова і Сергія Кудь-Сверчкова перебуває на станції з середини жовтня 2020 року. 17 листопада 2020 року на станцію на американському пілотованому кораблі Crew Dragon компанії SpaceX прибули також американські астронавти Майкл Гопкінс, Віктор Гловер, Шеннон Вокер і астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Соїті Ногуті.

Як повідомлялося, 9 квітня з космодрому Байконур (Казахстан) здійснено запуск ракети-носія «Союз 2.1а» з транспортним пілотованим кораблем (ТПК) «Союз МС-18», на борту якого перебуває новий екіпаж Міжнародної космічної станції.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: