Шматок від Falcon 9 впав на землю

Новини

Балон з ракети SpaceX Falcon 9 впав на приватну територію фермера у США

Частина другого ступеня ракети Falcon 9 була виявлена у штаті Вашингтон на вихідних. Це сталося через кілька днів після того, як у небі над північним заходом США було помічено вражаюче світлове шоу від згораючих в атмосфері уламків ракети.

За словами співробітника відділу громадської інформації відомства шерифа Кайла Формана, пошкоджень внаслідок падіння бака виявлено не було. Балон для зберігання гелію лише залишив на землі слід від удару глибиною 10-13 сантиметрів. Представники SpaceX були повідомлені про інцидент і прибули на місце, щоб забрати космічне сміття.

Висота бака складає близько 1,5 метра. Де саме впав балон, не повідомляється, але газета Tri-City Herald повідомила, що сталося це на полі фермера. 25 березня небо над штатами Вашингтон і Орегон освітили смуги від палаючих залишків другого ступеня ракети Falcon 9. SpaceX, схоже, публічно не підтверджувала, що це була її ракета.

Деякі спостерігачі вирішили, що це метеорит або комета, але астрономи відразу повідомили, що мова йде про залишки другого ступеня Falcon 9, який не був штатно спрямований на зниження, щоб примусово згоріти у атмосфері. Він залишився якийсь час на орбіті, поступово знижувався і увійшов у щільні шари під дією гравітації, створивши тим самим фантастичне шоу для усіх, хто його спостерігав.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: