Blue Origin буде продавати NASA місячну гравітацію

Головні теми

Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) повідомило, що воно планує купувати у компанії Джефа Безоса місця в суборбітальних капсулах для тестування обладнання для місячних місій. Крім доходу від суборбітального «космічного» туризму компанія Безоса Blue Origin зможе отримувати виручку від програм NASA і інших зацікавлених організацій і компаній.

Blue Origin готується до регулярних запусків повертається ракети New Shepard з пасажирської капсулою на шість посадочних місць. У січні відбувся успішний 14-й тестовий запуск ракети і капсули на суборбітальну висоту. Перші туристи зможуть відправитися в політ вже в квітні цього року. Там вони пару хвилин зможуть побути в невагомості і особисто переконатися, що Земля не плоска, як деякі собі ще це уявляють.

Гравітація на Місяці в шість разів слабкіше, ніж на Землі. Повторити такі умови на Землі є досить складним в звичайних умовах, але в разі суборбітального польоту це можна забезпечити протягом тієї ж пари хвилин. Для цього необхідно запустити обертання капсули із заданою швидкістю в процесі суборбітального польоту. Наприклад, Blue Origin розраховує, що для імітації місячного тяжіння капсулу в польоті необхідно розкрутити до швидкості 11 об/хв.

Можливість випробувати прилади та наукове обладнання в умовах місячної гравітації практично в земних умовах дозволить NASA і іншим краще підготуватися до місячним місіям, а Blue Origin зможе використовувати додаткові кошти для розвитку бізнесу. Додамо, початок надання цих послуг планується на кінець 2022 року.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: