Колективу ДКА представили нового голову Володимира Тафтая

Новини

1 березня, в 29-ту річницю створення Державного космічного агентства України, Віце-прем’єр-міністр України, Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський представив колективу агентства нового Голову Володимира Тафтая. Підкресливши, що таким чином повертається традиція призначати на таку відповідальну посаду професіоналів.

Про це повідомляється на сайті ДКА.

Володимир Тафтай – ракетник за фахом, більшість своєї трудової діяльності пропрацював на підприємствах космічної галузі, зокрема, міжнародних, очолював управління координації космічної діяльності департаменту стратегічного розвитку сектору оборони та безпеки в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, був віцепрезидентом з корпоративного управління ДП «Антонов».  

«Він добре обізнаний з тим, що відбувається в космічній галузі, розуміє ситуацію, знає проблеми. Перед підприємствами ракетно-космічної галузі і новим очільником ДКА стоять складні завдання – наприкінці нинішнього року запустити космічний апарат «Січ 2-30», підготувати наземний комплекс для здійснення управління, продовжити роботу над ракетою-носієм легкого класу. Звичайно, для здійснення поставлених Президентом України та Урядом завдань потрібно належне фінансування, потрібні зміни до бюджету. Ми це усвідомлюємо і будемо вносити свої пропозиції. Зараз нам потрібно сконцентруватися над космічною програмою, з тим, аби представити її вже у квітні»,- сказав Олег Уруський.

Віце-прем’єр-міністр також привітав колектив ДКА з річницею створення космічного агентства, яке традиційно відзначається 29 лютого. Наступного року агентство святкуватиме ювілей – 30-річчя.

«До цього ювілею ми маємо гідно представити нашу галузь і поставити собі за мету щороку запускати на орбіту КА», – сказав віце-прем’єр-міністр Олег Уруський.

Він побажав колективу весняного настрою, успіхів та творчого натхнення.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: