Громадська Рада ДКА щодо запуску КА «Січ-2-1»

Новини

До Державного космічного агентства України та Громадської ради ДКА  останнім часом надходять численні запити від засобів масової інформації, громадських організацій і окремих громадян щодо фінансування та виготовлення КА «СІЧ-2-1», його технічних характеристик та термінів його запуску на орбіту.

В космічному агентстві проведено Науково-технічну раду  та  кілька засідань робочої групи з питань завершення робіт  щодо КА «Січ-2-1», складено генеральний графік проведення цих робіт на підприємствах галузі та створення наземного сегменту КС ДЗЗ «Січ-2-1», знайдені шляхи  фінансування робіт.

Повідомляємо, що керівництво Громадської ради ДКА тримає це важливе питання на контролі, особливо в сенсі проведення керівництвом ДКА та КБ «Південне» перемовин щодо запуску цього КА. Слід відзначити, що до останнього часу ці перемовини просувалися досить успішно і ближчим часом будуть  завершені.

Коментарі деяких експертів, блогерів  про результати перемовин є передчасними і такими, що не відповідають остаточним домовленостям.

Після підписання відповідних документів із запускаючими компаніями керівництво ДКА повідомить додатково.

Звіт  в.о. голови ДКА Михайла Лева  за підсумками перемовин та досягнутих домовленостей щодо запуску КА «Січ-2-1» в 2021р. буде заслухано на позачерговому засіданні Громадської ради ДКА.

Голова Громадської ради, Е.Кузнєцов

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: