Туреччина має намір побудувати космодром

Головні теми

Туреччина має намір запустити ракету на Місяць у межах своєї національної космічної програми в 2023 році, заявив 9 лютого президент Реджеп Таїп Ердоган, представляючи національну космічну програму в Анкарі, передає Радіо Свобода.

“Наша головна і найважливіша мета щодо Національної космічної програми – це вперше дістатися до Місяця на 100-ту річницю заснування нашої Республіки”, – наводить його слова видання “Сабах”.

“Потім Ердоган заявив, що Туреччина має намір у рамках міжнародного співробітництва побудувати космодром”, – зазначає газета.

Глава турецької держави наголосив, що ракета «буде виведена на орбіту наприкінці 2023 року за допомогою міжнародної співпраці».

Окрім цього, Ердоган також згадав про плани країни запускати нові супутники для військових і цивільних потреб і розвивати систему супутникової навігації, працювати над отриманням за допомогою супутників метеорологічних даних і над поліпшенням спостереження за космічними об’єктами з Землі, опікуватися розвитком космічної промисловості і підготовкою кадрів для космічної галузі.

Ердоган оголосив 10 стратегічних цілей, включаючи участь громадянина Туреччини в науковій місії в космосі. Туреччина прагне досягти своїх стратегічних космічних цілей за 10 років.

Минулого місяця Ердоган поспілкувався з керівником Tesla та SpaceX Ілоном Маском про можливу співпрацю з турецькими компаніями в космічних технологіях.

У січні Туреччина запустила на орбіту зі США супутник Turksat 5A у співпраці зі SpaceX. Супутник Turksat 5B планується до запуску в другому кварталі 2021 року.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: