NASA надало понад $90 мільйонів Firefly Aerospace для транспортування обладнання на Місяць

Новини

Національне управління з аеронавтики й дослідження космічного простору NASA виділило багатомільйонний грант приватній компанії Firefly Aerospace для доставлення на поверхню Місяця наукового обладнання.

Про це американське відомство повідомило в четвер на офіційному сайті, передає Укрінформ.

«NASA виділило компанії Firefly Aerospace із Седар Парк, штат Техас, близько $93,3 млн для доставлення на Місяць комплексу з 10 науково-дослідних і технологічних комплексів у 2023 році», – зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що обладнання має бути спрямоване в район Моря Криз на видимій стороні місячної поверхні з метою вивчення умов, а також ресурсів супутника Землі, що «допоможе підготуватися до місій освоєння Місяця людиною».

Грант є частиною ініціативи NASA «Комерційні послуги з доставлення корисного вантажу на поверхню Місяця» (CLPS), яка є ключовою частиною програми «Артеміда». Компанія Firefly Aerospace відповідатиме за комплексні послуги доставлення, в тому числі інтеграцію корисних вантажів, запуск із Землі, посадку на Місяць, а також деякі операції в межах місій. З цією метою компанія використовуватиме посадковий модуль Blue Ghost, який вона спроєктувала й розробила на підприємстві в Седар Парк.

Як повідомлялося, раніше вже було виділено п’ять траншів в межах програми CLPS.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: