ARTEMIS: НАСА потрібно більше часу, щоб дістатися Місяця

Головні теми

Програма NASA Artemis може не доставити людей на Місяць в потрібні терміни. The Verge стало відомо, що NASA повідомило трьом підрядникам (Blue Origin, SpaceX і Dynetics), що “буде потрібно продовження строків їх контрактів на розробку”, обравши нову дату підписання – 30 квітня. Американське космічне агентство заявило, що йому потрібно більше часу для оцінки пропозицій та забезпечення «плавного переходу» від етапу розробки.

Відтермінування строків також надає компаніям більше часу для проектування та розробки своїх систем посадки, повідомило NASA.

Blue Origin працює над посадковим модулем Blue Moon, а SpaceX розробляє ракету Starship. Dynetics будує посадковий модуль у співпраці з Sierra Nevada.

Не можна сказати, що ця новина стала несподіванкою. Конгрес виділив NASA на місію тільки 850 мільйонів доларів замість 3,2 мільярда доларів, які, необхідні для реалізації запланованого приземлення на Місяць у 2024 році. На ситуацію вплинула і “відступна” адміністратора NASA Джима Брайденстайн після вступу президента Байдена в посаду. У організації просто немає ресурсів, на які вона розраховувала.

Таким чином, шансів на те, що NASA досягне мети з Artemis до 2024 року, стали набагато менше. Нова адміністрація Білого дому зосередила більшу частину своїх ресурсів на боротьбі з актуальними кризами, такими як пандемія COVID-19 і пов’язаний з цим економічний спад. Можливо, висадці на Місяць тепер буде приділятися набагато менше уваги, до тих пір, доки ситуація в країні не стане кращою.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: