КБ «Південне» та Південмаш відвідала делегація Міністерства оборони України та Мінстратегпрома

Новини

21 січня ДП «КБ «Південне» та ДП «Південмаш» з робочим візитом відвідала численна представницька делегація Міністерства оборони України, на чолі з Міністром оборони Андрієм Тараном, та Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, на чолі з Віце-прем’єр-міністром – Міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олегом Уруським. Високопосадовці ознайомилися з поточним станом виробництва та напрацюваннями вітчизняних підприємств ракетно-космічної галузі та провели нараду, присвячену виконанню Державного оборонного замовлення на 2021 рік.

Про це повідомило КБ «Південне» на своїй сторінці у Facebook.

Під час візиту гості оглянули виробничі потужності ДП «КБ «Південне»: комплекс нових матеріалів і перспективних технологій, а також цех складання і випробувань космічних апаратів.

Т.в.о. Генерального директора ДП «КБ «Південне» Олександр Кушнарьов ознайомив очільника військового відомства та Віце-прем’єр-міністра зі станом робіт над проектами оборонної та космічної тематики, за якими зараз працюють на підприємстві. Особливу увагу було приділено військовим розробкам, супутникам та міжнародним космічним проектам.

Генеральний директор ДП ВО «Південмаш» Сергій Войт ознайомив присутніх зі станом робіт підприємства та пропозиціями щодо розширення перспектив співпраці.

Директор ДП «НВО «ПХЗ» Леонід Шиман ознайомив учасників наради зі станом виконанням робіт підприємства за Державним оборонним замовленням та окреслив перспективи розвитку напрямів діяльності заводу.

Як повідомив у Facebook Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, під час наради обговорено Державне оборонне замовлення на 2021 рік, поточний стан реалізації окремих програм та проєктів, а також нещодавно ухвалену Концепцію Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки.

Було наголошено, що ухвалення відповідної Програми, яке має відбутися в короткостроковій перспективі, забезпечить ефективне використання вітчизняного космічного потенціалу та реалізацію інтересів держави у сфері національної безпеки та оборони.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: