Польща розробить для НАСА інструмент для вивчення сонячного вітру GLOWS

Новини

НАСА та Міністерство науки та освіти Польщі домовилися про співпрацю в рамках геліофізичного місії НАСА – зонда міжзоряного картографування і прискорення (IMAP). Центр космічних досліджень Польської академії наук (CBK PAN) розробить і побудує один з 10 інструментів IMAP – інструмент Глобальної структури сонячного вітру (GLOWS), а також надасть наземну підтримку і персонал, необхідний для роботи приладу і наукової групи IMAP, про це повідомляє Expert.

Польща вперше створить цілий інструмент для НАСА.

«Ця угода грунтується на історії співробітництва з Польщею, яка починається з 1962 року, – заявив заступник директора НАСА Стів Юрчик. – Ми цінуємо підтримку Польщею IMAP, і разом ми будемо працювати над дослідженням та розумінням нашої космічного середовища краще, ніж будь-коли раніше».

Угода розширює співпрацю НАСА з Польщею. Крім вивчення фундаментальної природи нашої Сонячної системи, IMAP дозволить створити нові способи прогнозування космічної погоди шляхом потокової передачі даних спостережень за космічної середовищем Землі операторам в реальному часі.

Ілюстрація показує геліосферу, магнітний міхур, що оточує Сонячну систему, утворений сонячним вітром.

Запланований до запуску не раніше лютого 2025 року, IMAP буде спостерігати і наносити на карту гелиосферу Сонця – обсяг простору, заповнений частинками, що виходять від Сонця, відомий як сонячний вітер, – і вивчати, як він взаємодіє з місцевими галактичних околицями.

Гранична зона на краю геліосфери забезпечує захист від жорсткішого випромінювання міжзоряного простору; він міг зіграти роль в створенні придатною для життя сонячної системи і має вирішальне значення в планах НАСА з безпечного дослідження людиною Місяця і Марса.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: