КПІ. Підкорення космосу

Актуальні статті та інтерв'ю

Михайло Згуровський,

ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського

Космонавтика має безмежне майбутнє і її перспективи неосяжні, як і сам Всесвіт» — ці слова Сергія Корольова й донині є актуальними. Його далекоглядний, проникливий розум зміг осягнути всю велич космічних далей.

Сергій Корольов залишив безцінну наукову спадщину та численних послідовників — учених, інженерів, яким передав свої знання й досвід, що свого часу здобув під час навчання в КПІ. З 1924 по 1926 роки він був студентом Київської політехніки. І вже визнаним конструктором неодноразово наголошував на високій якості інженерної підготовки в КПІ.

Сергій Корольов став одним із засновників космічної традиції КПІ. Впродовж багатьох років учені нашого університету працювали і продовжують працювати над амбітними проєктами та унікальними розробками у сфері освоєння космосу.

Сьогодні нам є чим пишатися: перші два українські наносупутники працюють на навколоземній орбіті, мікросупутники, наземні станції супутникового зв’язку, теплові труби для космічних апаратів і ще чимало розробок, створених науковцями КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Про те, як усе розпочиналося, про перші кроки людства в освоєнні космосу, про видатних інженерів-конструкторів, які стали творцями історії, та про роль Київської політехніки як інноваційного майданчика для реалізації сміливих наукових ідей ми розповіли у документальному фільмі «КПІ. Підкорення космосу.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: