Уряд планує схвалити Концепцію космічної програми

Новини

Кабінет Міністрів України на засіданні у середу, 13 січня, може схвалити Концепцію Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021―2025 роки.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на порядок денний засідання, оприлюднений на Урядовому порталі, доповідатиме це питання віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Нагадаємо, що 11 січня на засіданні Урядового комітету з питань національної безпеки і оборони, стратегічних галузей промисловості, було схвалено Концепцію Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки.

Напрацьований Мінстратегпромом та ДКА Проєкт Концепції був презентований за участі Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського, заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тараса Коваленка та в.о. Голови Державного космічного агентства України Михайла Лева.

Також було погоджено рішення щодо подання для розгляду на засіданні Кабінету Міністрів України проекту розпорядження “Про схвалення Концепції Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки”.

Концепція передбачає стратегію досягнення цілей у космічній галузі, які полягають насамперед у:
– забезпеченні нового рівня виконання стратегічних державних завдань в сфері національної безпеки та оборони;
– створення національної системи космічного спостереження на основі вітчизняних та іноземних орбітальних засобів;
– створення та розвитку вітчизняного супутникового угруповання космічного спостереження;
– забезпечення участі України у роботі з міжнародними організаціями з питань космічної діяльності;
– розвитку науково-технічного та інтелектуального потенціалу України.

Концепцію буде оприлюднено для ознайомлення після ухвали Кабінетом Міністрів України розпорядження “Про схвалення Концепції Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки”.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: