Кабінет Міністрів схвалив Концепцію Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки

Головні теми

13 січня Кабінет Міністрів України на черговому засіданні схвалив Концепцію Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Далі пряма мова:

«Нарешті ситуація в галузі буде зрушена із мертвої точки, адже останні кілька роки вона, фактично, існувала у замороженому стані, не розуміючи ані своїх пріоритетів, ані належних умов для розвитку.

Наступний важливий і невідкладний крок – це прийняття Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки.

Додам декілька слів про саму Концепцію. Вона розроблена Мінстратегпромом разом із Державним космічним агентством, її метою є – посилення використання космічного потенціалу, підвищення його впливу на розвиток суспільства, забезпечення реалізації інтересів держави у сфері оборони та національної безпеки.

Концепція також визначає ключові проблеми науково-технічного розвитку космічної діяльності, шляхи їх розв’язання та очікувані результати.

Зокрема, передбачає досягнення наступних цілей:

  • забезпечення нового рівня виконання стратегічних державних завдань у сфері національної безпеки та оборони;
  • створення національної системи космічного спостереження на основі вітчизняних та іноземних орбітальних засобів;
  • створення та розвиток вітчизняного супутникового угруповання космічного спостереження;
  • забезпечення участі України у роботі з міжнародними організаціями з питань космічної діяльності;
  • розвиток науково-технічного та інтелектуального потенціалу України.

Тобто, масштабна комплексна робота, яка має допомогти розвивати космічну галузь України триває, і я вдячний усім учасникам сьогоднішнього засідання за ухвалення цього важливого для країни документа».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: