ДП «АНТОНОВ» стало переможцем конкурсу «Кращий винахід року»

Новини

Державне підприємство «АНТОНОВ» стало переможцем Всеармійського конкурсу «Кращий винахід року», який проводився за наказом Міністерства оборони України на базі Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних Сил України.

Про це повідомляється на сторінці підприємства у Facebook.

ДП «АНТОНОВ» здобуло диплом I ступеня у номінації “Авіаційна техніка та озброєння”, представивши патент України № 114426 “Вантажний люк літального апарата”, реалізований на транспортному літаку Ан-178. Автори винаходу: заступник генерального директора (з проектування) Двейрін О.З., Головний конструктор з планеру Костюк В.О., заступник Головного конструктора Балун О.В., провідний інженер-конструктор Рабічев О.І.

Як відомо, Ан-178 створювався на заміну транспортного літака Ан-12. На відміну від нього, Ан-178 має герметичну вантажну кабіну, що необхідно було врахувати зокрема при проєктуванні вантажного люку. До того ж, для підвищення рівня безпеки польотів та розширення умов експлуатації літака, а також для забезпечення відповідності сучасним сертифікаційним нормам FAR/CS-25, в конструкції вантажного люку Ан-178 запроваджено унікальну систему, яка повністю виключає можливість неконтрольованого відкриття вантажної рампи, забезпечує її фіксацію в необхідному положенні та потрібну сигналізацію. Вона була встановлена на Ан-178, пройшла початковий етап випробування на землі, а також в польоті з відкриттям вантажного люку на різних швидкостях, підтвердивши свої розрахункові характеристики.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: