Китай вперше запустив нову ракету Long March 8

Без рубрики

Китай здійснив перший запуск нової ракети-носія Long March 8 Y-1 із п’ятьма супутниками на борту.

За повідомленням китайського державного телебачення, ракета середньої важкості Long March 8 Y-1 стартувала о 12:37 за місцевим часом (7:37 за Києвом) з космодрому Веньчан, розташованому на південному китайському острові Хайнань, передає Суспільне.

За наявними даними, ракета має вивести на сонячно-синхронну орбіту секретний супутник XJY-7 для відпрацювання технологій, створених за участі Китайської академії космічних технологій. Також ракета має на борту мікросупутник Чжисінь-1A, створений для Ефіопії, апарат дистанційного зондування Землі “Гайс-1” і супутник зв’язку “Тяньц”.

Ракету Long March 8 доправили до місця старту 16 грудня. Вона має дві ступені і два прискорювачі та є ракетою нового типу, яка використовує модульну конструкцію і може бути підготовлена до запуску в короткі терміни, що робить її придатною для комерційного використання. За даними Китайського національного космічного управління, корисне навантаження ракети становить п’ять тонн для виводу на сонячно-синхронну орбіту та 2,8 тонни для геостаціонарної перехідної орбіти.

За оцінками управління, ракета Long March 8 буде здійснювати від 10 до 20 запусків щорічно після того, як опиниться на ринку.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: