НЦУВКЗ налагоджує співробітництво з Білоцерківським національним аграрним університетом

Новини

16 грудня делегація Національного центру управління та випробувань космічних засобів на чолі з першим заступником начальника центру Андрієм Жилковим побувала з робочим візитом у Білоцерківському НАУ.

Про це повідомляється на сайті НЦУВКЗ.

Під час зустрічі з ректором університету, доктором економічних наук, академіком НААН України Анатолієм Даниленком та радником ректора Іваном Павленком обговорювалися питання щодо підготовки до укладення угоди про науково-технічну співпрацю та перспективи використання космічних технологій в навчальних програмах університету.

«Це важливий етап на шляху посилення інноваційної бази, що сприятиме покращенню рівня підготовки фахівців за освітніми програмами «Геодезія та землеустрій», «Агрономія» та «Лісове господарство», – відзначив ректор Білоцерківського національного аграрного університету Анатолій Даниленко.

Нещодавно за сприяння НЦУВКЗ в Білоцерківському НАУ було встановлено контрольно-коригуючу станцію, що забезпечує підвищення точності знаходження місця розташування користувача згідно з сигналами глобальних навігаційних супутникових систем.

Під час розмови з ректором університету заступник начальника Національного центру управління та випробувань космічних засобів Андрій Жилков висвітлив тематичні напрями діяльності НЦУВКЗ, зауважив на важливості та актуальності опанування студентами космічними технологіями для практичної діяльності, акцентував увагу на необхідності впровадження космічних технологій в інтересах розвитку регіону.

Начальник служби космічних систем НЦУВКЗ полковник Олег Піскун презентував можливості НЦУВКЗ стосовно дистанційного зондування Землі та супутникової навігації. Інформація від RTK-мережі “NET.Spasecenter” Системи координатно-часового та навігаційного забезпечення України затребувана, у першу чергу, для підготовки молодих фахівців для сільського (технології точного землеробства) та міського господарства (геодезія, землеустрій та ін.), а також у інших сферах, де необхідна висока точність визначення координат на місцевості.

Керівництву Білоцерківського національного аграрного університету була висловлена вдячність за сприяння встановленню навігаційної контрольно-коригуючої станції та надія на плідну співпрацю.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: