Міноборони завершує укладання контракту на закупівлю трьох Ан-178

Новини

Міноборони України завершує укладання контракту на закупівлю трьох військово-транспортних літаків Ан-178.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

Кабінет міністрів України дозволив Міністерству оборони авансувати зазначену угоду.

Погодження Урядом придбання літаків для потреб Повітряних Сил ЗСУ мало відбутися на початку грудня 2020 року.

В свою чергу підписання між контракту передбачалось до кінця 2020 року.

– Вся підготовча робота вже виконана і ми розраховуємо, що наступного тижня вже буде постанова Кабміну, так як це виготовлення під держгарантії. Відразу після цього почнеться контрактація. Ми дуже сподіваємося в цьому році законтрактувати ці три літаки, – розказав розказав тодішній в. о. генерального директора «Укроборонпром» Ігор Фоменко.

Нагадаємо, Міністерство оборони України підготувало проєкт закупівлі трьох військово-транспортних літаків Ан-178 у варіанті Ан-178Т для Повітряних Сил ЗС України.

У перспективі чисельність літаків Ан-178 у складі Збройних сил України має бути збільшена та замінити наявний парк літаків типу Ан-26.

Зараз ДП «Антонов» здійснює будівництво багатоцільового транспортного літака Ан-178 для міністерства внутрішніх справ Перу, наразі вже завершено складання планеру.

Літак Ан-178 із серійним номером 006 будується для Міністерства внутрішніх справ Республіки Перу в рамках угоди підписаної у 2019 року з ДП «Спецтехноекспорт».

Ан-178 – середній транспортний літак, що призначений для доставки особового складу, озброєння і легкої військової техніки посадковим та парашутним способами, транспортування матеріальних засобів, пошти та інших вантажів «в навал» або в стандартній тарі та вантажів на піддонах загальною вантажопідйомністю до 18 т.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: