Ілон Маск впевнений, що людина висадиться на Марс вже в найближчі 6 років

Новини

Голова SpaceX Ілон Маск розповів у бесіді з ведучими премії Axel Springer, яку дають авторам інноваційних рішень, у яких є вплив на розвиток людства, про свою впевненість у тому, що людина висадиться на Марсі вже протягом найближчих шести років. У 2011 році Ілон Маск заявляв, що це повинно відбутися протягом найближчих 10-20 років.

Про це пише ITsider.

Нагадаємо, що на даний момент компанія SpaceX розробляє пілотований корабель Starship та ракету-носій Super Heavy, щоб колонізувати Марс та Місяць. Starhopper, зменшений макет проекту, вже пройшов серію успішних випробувань. Також випробування вже пройшли 8 серійних випробувальних апаратів, з яких SN5, SN6 та SN8 були успішними, і вже зараз SN8 готується до повноцінного льотного випробування.

Ілон Маск вже заявив, що SN8 має шанси на успіх на рівні близько 33 відсотків, але у компанії вже є готові покращені прототипи SN9 та SN10, а також готується багатообіцяючий оновлений SN15. Нагадаємо, що вже у 2022 перший корабель Starship (щоправда, поки без екіпажу), повинен полетіти на Марс, а вже через рік планується відправити без висадки на подорож довкола місяця корабель з туристичною делегацією. Вже вибрано місце для заводу та центру, в якому інженери та конструктори будуть займатися розробками Starship.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: