Ізраїльський стартап розробив безпечне ракетне паливо з «гасу»

Головні теми

Стартап NewRocket навчився перетворювати гас на гель для створення безпечного, зручного, високоенергетичного і екологічно чистого ракетного палива.

Як передає Укрінформ, про це глава NewRocket Ілан Харель (Ilan Harel) повідомив в інтерв’ю для The Times of Israel.

За його словами, винахід дозволить використовувати нетоксичні компоненти, зробить транспортування і застосування палива більш безпечними і контрольованими.

Реактивні двигуни, якими оснащують сучасні космічні апарати, працюють на різних видах палива, проте, як зазначив Харель, всі вони мають істотні недоліки. Діметілгідразін і перхлорат амонію вкрай токсичні, а рідкий водень важко зберігати, до того ж він вкрай небезпечний і вимагає кріогенних умов. У NewRocket вважають, що їхній паливний PowerGel буде позбавлений цих мінусів.

Проект спирається на напрацювання професора Ізраїльського технологічного інституту Техніон Бенні Натана (Benny Natan), який передав компанії ексклюзивні права на їх використання. Ілан Харель пояснює, що PowerGel отримують на основі гасу, з різними «секретними» добавками. Вони не тільки перетворюють його на напіврідкий гель, а й покращують корисні властивості: наприклад, роблять матеріал самозаймистим при контакті з окислювачем – киснем, цитує Хареля Naked Science.

Харель додає, що зараз його компанія продовжує пошуки інвесторів, готових підтримати проект. Поки в нього вклав британський фонд Consensus Business Group. Крім того, кошти отримали від ізраїльського інкубатора Incubit Ventures, який розвиває місцевий Департамент інновацій (IIA) спільно з концерном Elbit Systems.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: