Олександру Дегтяреву присвоєно звання Герой України

Новини

Указом Президента України №518/2020 від 27 листопада 2020 року за визначний особистий внесок у розвиток ракетно-космічної галузі України, зміцнення науково-технічного потенціалу держави, розробку новітніх зразків ракетно-космічної техніки Генеральному директору державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К.Янгеля» Олександру Вікторовичу ДЕГТЯРЕВУ присвоєно звання Герой України (посмертно) з удостоєнням ордена Держави.

Про це повідомляється на сторінці КБ «Південне» у Facebook.

Олександр Вікторович пішов з життя 24 листопада.

26 листопада у Дніпрі за участю Президента України Володимира Зеленського його провели в останню путь.

Президент наголосив, що смерть Олександра Дегтярева – це велика втрата для ракетно-космічної галузі України та всього світу.

«Це був великий український конструктор, видатний учений. Я думаю, що ця людина достойна бути Героєм України, тому що це патріот, який прославляв Україну в усьому світі», – наголосив Президент. Він зауважив, що надбання таких людей, як Олександр Дегтярев, залишається в історії держави.

«Головне сьогодні – не забувати та підтримувати підприємство. Я обіцяю, що це обов’язково буде зроблено», – запевнив Володимир Зеленський. Також Глава держави наголосив на важливості розвитку космічної галузі України. Він зазначив, що останніми роками цій галузі приділялося надто мало уваги.

«Я думаю, що у нас є великі шанси, тому що розум нікуди не дівся, а знання передавали молодим учням. Тому обов’язково будемо розвивати напрямок, країна повинна будувати ракети, будувати та запускати свої супутники», – пообіцяв Володимир Зеленський.

Поховали О.В. Дегтярева на Запорізькому кладовищі м. Дніпро.

Фотогалерея, присвячена пам’яті Олександра Дегтярева: http://space.com.ua/2020/11/26/pam-yati-oleksandra-viktorovicha-degtyareva/

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: