Секретар РНБО Олексій Данілов: Уряд не достатньо займається розвитком авіаційної галузі

Новини

Уряд та суб’єкти оборонно-промислового комплексу мають максимально консолідовано працювати над викликами і сповідувати державницький підхід до вирішення питань. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час наради щодо стану підготовки матеріалів до засідання РНБО України з питань оборонно-промислового комплексу, повідомляється на сайті Раднацбезу.

Секретар РНБО України нагадав, що огляд ОПК проводився на виконання вимог Закону України «Про національну безпеку України».

О. Данілов зазначив, що звіт про проведення огляду ОПК, схвалений урядом 20 травня цього року і направлений до Апарату РНБО України, не враховував потреб Міноборони та був повернутий на доопрацювання.

О. Данілов акцентував на важливості розвитку авіабудівної галузі, яка, за його словами, є стратегічно важливою для України. «Нам потрібно розуміти, як розвивати цю галузь зважаючи на велику конкуренцію на світовому ринку, зокрема, вона потребує пріоритетного фінансування», – сказав він.

Під час доопрацювання звіту, сказав він, був ряд звернень до Президента України щодо проблем в авіабудівній галузі, і Глава держави 25 червня поточного року доручив розглянути на засіданні РНБО України разом зі звітом про результати проведення огляду ОПК також питання розвитку авіабудівної галузі.

 «Уряд у цілому та органи виконавчої влади не вжили належних заходів до виконання доручення Президента та не надали Апаратові РНБО необхідні матеріали в достатньому обсязі і пропозиції для підготовки засідання Ради, – підкреслив він. – Така ситуація у системі державного управління абсолютно неприпустима і може призвести до негативних для сектору безпеки і оборони наслідків».

Підсумовуючи, О. Данілов закликав підвищити виконавську дисципліну. Він наголосив, що всі стратегічні питання розвитку ОПК мають бути затверджені рішеннями РНБО України, і закликав до конструктивної співпраці у рамках роботи над 14 стратегіями, які передбачені рішенням Ради від 14 вересня ц.р. «Про Стратегію національної безпеки України», уведеним в дію Указом Президента України Володимира Зеленського від 14.09.2020 № 392.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: