КБ «ЛУЧ» представило ударний безпілотник власної розробки

Новини

Конструкторське бюро «ЛУЧ» сьогодні, 6 листопада, представило ударний безпілотний літальний апарат «Сокіл-300» власної розробки.

Про це повідомляє Національний Промисловий Портал.

Презентація повнорозмірного макета БПЛА для журналістів та військових оглядачів пройшла на території ДП «Жулянський машинобудівний завод «ВІЗАР» у місті Вишневе Київської області.

«Сокіл-300» – ударний безпілотник, що розроблений КБ «ЛУЧ» на основі напрацювань по береговому комплексу крилатих ракет 360МЦ «Нептун» та проєктів модернізації авіаційної техніки. Так, завдяки відпрацюванню нових технологій та нововведень, безпілотний комплекс отримає оптикоелектронну станцію наведення та системи підвіски озброєння, що вже розроблені та виготовляються для гелікоптерів різних модифікацій, також різні системи контролю польоту, інерційна система, система живлення двигуна та інші агрегати, що вже відпрацьовані, як зазначалося вище, на крилатій ракеті Р-360 ракетного комплексу РК-360 МЦ «Нептун».

Корисне навантаження літального апарату має сягати 250 кілограмів. У склад озброєння «Сокола-300» мають увійти чотири ракети різних модифікацій, для ураження різних типів цілей. Вага кожної ракети орієнтовно сягатиме 50 кілограмів.

За попередніми оцінками керівника «ДККБ «ЛУЧ», подібна бойова машина зможе триматися у повітрі близько доби. Найпевніше, ударний вітчизняний БПЛА буде використовувати поршневий чи турбогвинтовий двигун, ймовірно вітчизняного виробництва.

Безпілотний літальний апарат «Сокіл-300» може використовуватися як ударний дрон, так і корегувальник артилерійського вогню, авіарозвідник, БПЛА-цілевказівник для високоточних ракет та боєприпасів. У випадку необхідного фінансування та зацікавленості зі сторони держави, ударний дрон від КБ «ЛУЧ» може бути готовий до льотних випробувань менше ніж на 9 місяців.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: