КБ «ЛУЧ» 6 листопада представить БПЛА «Сокіл-300»

Новини

6 листопада 2020 року КБ «ЛУЧ» представить макет ударного БПЛА «Сокіл-300».

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Раніше його планувалось представити на Міжнародній виставці «Зброя та безпека – 2020», але через перенесення виставки у зв’язку з поширенням COVID-19 захід перенесли на 27-30 квітня 2021 року.

Презентація відбудеться у п’ятницю, 6 листопада о 14:00, у приміщенні ДП «Жулянський машинобудівний завод «ВІЗАР».

Інформацію про розробку ударного безпілотного літального апарату від КБ «ЛУЧ» ми писали у липні 2020 року.

Термін необхідний для здійснення розробки та всіх етапів випробувань складає півтора року, при чому літати БПЛА зможе почати через 9 місяців після старту робіт.

Відомо, що корисне навантаження, яке зможе нести на собі БПЛА, складає 200-250 кг. Тобто це еквівалент для 4-х протитанкових ракет типу «Бар’єр» розробки та виробництва КБ «ЛУЧ».

Гелікоптер Мі-8МСБ-В під час стрільб ПТРК «Бар’єр-В» Фото: Dylan Malyasov

Зараз для цього безпілотного літального апарату вже відпрацьовано близько 85% комплектуючих.

Мова йде про оптикоелектронну станцію наведення та системи підвіски озброєння, що вже розроблені та виготовляються для гелікоптерів, також різні системи контролю польоту, інерційна система, система живлення двигуна та інші вже відпрацьовані на крилатій ракеті Р-360 ракетного комплексу РК-360 МЦ «Нептун».

Державне Підприємство «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» сьогодні є одним з провідних в Україні розробників складових частин комплексів авіаційного та протитанкового озброєння.

Державне підприємство «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» засноване в 1965 році як основний розробник в СРСР автоматизованих систем контролю та діагностики спеціальної авіаційної техніки.

Продукція, розроблена ДП «ДержККБ «Луч», успішно експлуатується як в Україні, так і в багатьох країнах світу.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: