«МОТОР СІЧ» відзвітувало про результати діяльності за 9 місяців цього року

Економічні аспекти

АТ «МОТОР СІЧ» на своєму сайті відзвітувало щодо результатів діяльності підприємства за 9 місяців 2020 року.

За наслідками першого півріччя 2020 року ми повідомляли про результати роботи та отриманий фінансовий результат, які були досягнуті в умовах, що супроводжувались світовими кризовими явищами та пандемією.

З огляду на вжиті світовою спільнотою заходи безпеки та досягнуте уповільнення темпів поширення інфекції COVID-19 (SARS-CoV-2), у 3-му кварталі поточного року була відновлена ділова активність, що сприяло відновленню контрактної роботи та виконанню зобов’язань щодо поставок авіаційної техніки та її ремонту.

За попередніми даними чистий прибуток АТ «МОТОР СІЧ» за 9 місяців 2020 року до оподаткування склав 926,5 млн. грн. (наростаючим підсумком) за рахунок виконання контрактних зобов’язань з поставки авіаційних двигунів, терміни виконання яких було зміщено з огляду на карантинні обмеження у лютому-березні 2020 року, пов’язані із пандемією.

Як зазначалося раніше, топ-менеджментом підприємства було вжито низку заходів, спрямованих на оптимізацію організації діяльності, концентрацію ресурсів на проектах, що мають короткострокову перспективу прибутковості й окупності; переглянуто пріоритетні напрямки діяльності та скорочено, у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, витрати, що пов’язані з управлінням та іншими допоміжними процесами.

Також під впливом змін в структурі монетарних статей балансу, що відносяться до активів, та джерел їх формування та їх перерахунку у зв’язку з девальвацією національної грошової одиниці, як грошової одиниці фінансової звітності, компанією відображено поточний результат перерахунку у вигляді доходу від операційних курсових різниць.

Фактори нестабільності зовнішнього середовища, до яких відносяться структурні зміни, що відбуваються у світовій економіці, триваюча світова криза, поновлення темпів зростання пандемії, а також державне регулювання національної економіки й фінансової системи, топ-менеджмент компанії розглядає як суттєві та такі, що не піддаються прогнозуванню. У зв’язку із чим АТ «МОТОР СІЧ» не розцінює тенденцію покращення ліквідності як стійку, та в подальшому має намір дотримуватись стратегії обмеженого споживання ресурсів та інших заходів, що спрямовані на подолання впливу негативних явищ в економіці країни та світу на його діяльність.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: