Ракета-носій Electron вивела на орбіту десять супутників

Новини

28 жовтня 2020 року, о 23:21 за київським часом, відбувся пуск двоступеневої ракети Electron з дев’ятьма космічними апаратами дистанційного зондування Землі SuperDove і супутником CE-SAT-2B компанії Canon Electronics Inc. Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням американську компанію-розробника носія Rocket Lab.

“Всі супутники виведені. Вони в робочому стані. З ними встановлено контакт”, – йдеться в повідомленні.

Запуск, через призначення супутників отримав назву In Focus, був здійснений зі стартового майданчика Rocket Lab на півострові Махія в Новій Зеландії.

Дев’ять космічних апаратів дистанційного зондування Землі каліфорнійської компанії Rocket Lab з новими системами для забезпечення більш високої якості зображення і супутник CE-SAT-2B компанії Canon Electronics Inc, призначені для тестування технології отримання зображень Землі за допомогою ширококутних камер високого розрізнення, виведені на кругову навколоземну орбіту висотою 500 км.

Запуск став же 15-м для ракети-носія Electron з 2017 року. Тринадцять стартів ракети із загального числа були успішними, ще два завершилися провалом.

Нинішні космічні апарати SuperDove повинні будуть заповнити втрати аналогічних кубсатів, які розбилися в липні під час невдалого пускк ракети, яка не змогла вийти на орбіту через неполадки в роботі другого ступеня носія.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: