Українсько-американська компанія поставить мультиспектральні камери для супутника Dragonfly Aerospace

Новини

Українсько-американська компанія EOS Data Analytics уклала угоду з південноафриканською компанією Dragonfly Aerospace про постачання високопродуктивних мультиспектральних камер HR-250 для оснащення власного супутника. Запуск супутника на низьку орбіту Землі (LEO) заплановано на початок 2022 р., повідомляється на сайті Компанії.

Високопродуктивна мультиспектральна камера HR-250

 Генеральний директор Dragonfly Aerospace Брайан Дін: “За допомогою двох наших камер HR-250 супутник EOS Data Analytics зможе охопити великі території, що є значною технологічною перевагою, особливо для комерційної сільськогосподарської галузі. Для цієї місії Dragonfly Aerospace надасть спеціальні спектральні фільтри, оптимізовані для конкретних потреб клієнтів EOS Data Analytics”.

За словами Брайана Діна, технічні інженери Dragonfly Aerospace проведуть інтенсивне передполітне калібрування й калібрування на орбіті, щоб забезпечити високу точність даних для EOS Data Analytics.

У компанії відзначають, що впровадження мультиспектральних знімків у роботу EOS Crop Monitoring надасть ще більше можливостей для ведення точного землеробства. Зображення з власного супутника допоможуть аграріям отримати точні дані для аналізу важливих показників стану їх угідь.

За допомогою власного супутника, орієнтованого на комерційний моніторинг сільського господарства, EOS Data Analytics зможе в 5-7 разів швидше надавати доступ до мультиспектральних зображень в цій області. На відміну від даних з некомерційних супутників, користувачам не потрібно чекати певного зображення протягом місяців. Така частота перегляду дозволить швидко відстежувати всі зміни.

Засновник EOS Data Analytics Максим Поляков: “Тандем мультиспектральних камер на нашому супутнику забезпечить оперативний моніторинг навколишнього середовища заради розробки стратегій збереження ресурсів для майбутніх поколінь. Ми працюємо над рішеннями, які сприятимуть процвітанню людства, скорочуючи при цьому руйнівний вплив на планету”.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: