NASA про проблему з двигунами ракети Falcon 9

Головні теми

Представники НАСА оголосили, що SpaceX буде використовувати дані запуску 10 листопада спільного кліматичного супутника НАСА-ЄКА Sentinel-6 Майкла Фрейліха, щоб підтвердити, що Falcon 9 безпечний для пілотованих місій.

Заступник директора NASA з дослідження космічного простору і польотів людини Кеті Людерс (Kathy Lueders) виступила із заявою з приводу співпраці агентства з компанією SpaceX:

“Ми домоглися значних успіхів зі SpaceX в тестуванні двигунів, щоб краще зрозуміти несподіване поведінку, що спостерігалася під час недавньої спроби запуску, яка не належить до NASA. На даному етапі ще рано повідомляти про результати, оскільки SpaceX продовжує тестування, щоб підтвердити те, що вважає найбільш вірогідною причиною відхилень в роботі.

Згідно з нашим поточним аналізу, SpaceX замінює один двигун Merlin на ракеті Falcon 9 для запуску місії Sentinel 6 “Michael Freilich” і один двигун для ракети Falcon 9 для запуску місії Crew 1, які показали аналогічну поведінку під час раніше проведених випробувань.

Ми як і раніше націлені на запуск Sentinel 6 на 10 листопада з бази ВПС Ванденберг і розраховуємо вчасно завершити всі необхідні роботи. Ми також все ще плануємо запуск Crew 1 в середині  листопада. Нам буде потрібно кілька днів між Sentinel 6 і Crew 1 для завершення аналізу даних і перевірки двигунів. Ми виконаємо всі наші місії, коли будемо повністю готові “.

Нагадаємо, що запуск першого оперативного польоту SpaceX Crew Dragon (Crew 1) спочатку був намічений на 31 жовтня. Однак побоювання з приводу спроби запуску Falcon 9, яка не пов’язана з НАСА, 3 жовтня, яка була перервана за кілька секунд до старту, підштовхнули агентство відкласти місію Crew 1 до середини листопада.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: