SpaceX готується запустити третю за місяць групу супутників Starlink

Новини

Американська компанія SpaceX планує в середу здійснити новий запуск на орбіту важкої ракети-носія Falcon 9 з черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомив Інтерфакс з посиланням на спеціалізований сайт Spaceflight Now.

Запуск 15-ї за рахунком групи інтернет-супутників Starlink намічений на 21 жовтня в 12:36 за часом Східного узбережжя США з 40-го стартового комплексу космічного центру імені Кеннеді у Флориді.

Це буде вже третій запуск за місяць. Попередні партії з 60 супутників Starlink були успішно виведені на орбіту 6 і 18 жовтня. Орбітальне угруповання SpaceX, яке почало розгортатися в травні минулого року, вже складається з 833 космічних апаратів. Нині компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому – з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети.

SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета.

Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $ 10 млрд.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: