Російська приватна компанія Success Rockets хоче створити три угруповання супутників різного призначення

Це цікаво

Російська приватна космічна компанія Success Rockets хоче створити три угруповання супутників різного призначення, одна з яких буде включати більше 500 апаратів. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на презентацію компанії.

Два з трьох кластерів будуть складатися з 24 супутників кожен (така ж кількість супутників працює в російській орбітальній навігаційної угруповання ГЛОНАСС). Один з кластерів супутників буде забезпечувати глобальний Інтернет речей, відстежувати стан інфраструктури та її окремих компонентів, відстежувати мобільні об’єкти (кораблі, автоколони і залізничні потяги) і служити іншим цілям. Інший кластер буде призначений для дистанційного зондування Землі.

Орбітальний кластер для глобального доступу в Інтернет буде складатися з 510 супутників, щоб забезпечити необмежений доступ до всесвітньої павутини в будь-якій точці на Землі і в будь-яку погоду при наявності абонентського терміналу, згідно презентації.

Нові супутникові кластери дозволять отримувати зображення поля бою для нанесення точкових ударів по потенційному супротивникові, оцінювати активність аеропортів, аеровокзальний станцій і логістичних компаній. Супутники також дадуть можливість прогнозувати екологічну ситуацію, отримувати інформацію про забруднення, контролювати діяльність підприємств, відстежувати лісові пожежі, снігові лавини, виверження вулканів і повені в режимі реального часу, а також контролювати озоновий шар Землі, йдеться в презентації.

Крім того, супутники будуть взаємодіяти з різними системами розумного міста і допомагати в міському плануванні та моніторингу будівництва. Згідно з презентацією, супутники знадобляться в сільському господарстві, наприклад, для визначення меж полів і садових господарств, а також сортів сільськогосподарських культур на полях. Компанія Success Rockets зареєстрована в липні 2020 року. Її засновник і власник – Олег Мансуров.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: