Через 5 років у Китая не буде конкурентів у космосі

Головні теми

Китайське державне підприємство з проектування та виробництва космічних апаратів і ракет CASIC оприлюднило на VI Міжнародній конференції по комерційній космонавтиці, що почалася 19 жовтня в Ухані, п’ятирічний план розвитку систем запуску, супутникових систем і багаторазових космопланів. У CASIC впевнені, що з багатьох напрямків освоєння космосу у Китаю через 5 років не буде конкурентів, пише SpaceNews.

«У найближчі п’ять років CASIC підвищить можливості комерційних аерокосмічних систем, скоротить час підготовки і збільшить частоту комерційних запусків ракет, і проведе подальші дослідження щодо повторного використання засобів виведення на орбіту за зниженими цінами», – заявив Фу Чжімінь, головний інженер CASIC.

Фу наголосив також, що компанія планує подвоїти до 2023 число запусків ракет серії «Куайчжоу» і обійти всіх в світі за технологією твердопаливних ракет до 2025. З 2013 року КНР запустила понад десятка ракет «Куайчжоу», розроблених для швидкого запуску супутників на орбіту.

До того ж, CASIC протестує двоступеневий багаторазовий космоплан «Тенюнь» горизонтального зльоту і посадки. Випробування та затвердження системи повинні відбутися до 2025 року. Він зможе піднімати на орбіту і вантажі, і космонавтів.

У плани CASIC також входить попередньо завершити будівництво проекту «Сіньюнем» – системи, що складається з 80 супутників LEO для вузькосмугового інтернету речей.

В Ухані CASIC відкрила промисловий аерокосмічний комплекс площею 30 га по виробництву ракет. Його потужності вже дозволяють випускати до 20 твердопаливних ракет на рік, а в майбутньому їх кількість має зрости до 50.

CASIC – сестринська компанія Китайської аерокосмічної науково-технічної корпорації (CASC), головного державного підрядника у сфері військової і цивільної космонавтики. Складається CASIC з шести дослідних інститутів, низки дочірніх компаній і штату з 15 000 співробітників.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: