Перша Starship від SpaceX може полетіти на Марс за 4 роки

Новини

SpaceX майже готова почати будівництво постійного людського поселення на Марсі за допомогою своєї масивної ракети Starship, про це пише RootNation.

Компанія знаходиться на шляху до запуску першої місії по заселенню на Марс всього за чотири роки з цього моменту, заявив засновник SpaceX і генеральний директор Ілон Маск 16 жовтня на Міжнародній конвенції Mars Society.

NASA, Китай та Об’єднані Арабські Емірати запустили польоти на Марс в липні цього року. Наступне вікно відкриється у 2022 році, і Маск використає можливость запуску на Марс у 2024 році.

Місія буде запущена на Червону планету на космічному кораблі SpaceX Starship, багаторазовому ракетно-космічному кораблі, який наразі розробляється на підприємстві компанії в Південному Техасі. SpaceX також планує використовувати Starship для польотів на Місяць, починаючи з 2022 року, а також для прямих поїздок навколо Землі.

Маск давно сказав, що людям необхідно встановити постійну присутність на Марсі, щоб забезпечити «безперервність свідомості, якою ми її знаємо» – на той випадок, якщо планета Земля залишиться непридатною для проживання в результаті чогось на кшталт ядерної війни або удару астероїда.

Але у SpaceX немає ніяких планів побудувати базу на Марсі. Як транспортна компанія, її єдина мета – переправляти вантажі (і людей) на Червону планету і з неї, полегшуючи розвиток чужої бази на Марсі.

Якщо прогнози Маска вірні – він відомий тим, що пропонує надмірно амбітні тимчасові рамки – перша місія SpaceX на Марс буде запущена в тому ж році, коли астронавти NASA повернуться на Місяць в рамках програми Artemis. SpaceX також планує відправити космічних туристів в місію Starship навколо Місяця у 2023 році. NASA також обрало SpaceX в якості однієї з трьох комерційних команд для розробки місячних посадкових пристроїв для програми Artemis.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: