3% з усіх запущених супутників Starlink вже не активні

Новини

Американський астроном Джона Макдоуелл, що працює у відділі підтримки та моніторингу проекту Starlink в компанії SpaceX, щодо проекту супутників Starlink , у своєму новому звіті підкреслив, що на даний момент близько 3% з усіх запущених на орбіту Землі супутників Starlink вже не є активними. Аналогічні дані були підтверджені і SpaceX, яка зазначила експериментальний характер проекту і вказала на той факт, що їй буде потрібно надалі більше часу на налагодження і оптимізацію проекту, про це пише Fainaidea.

Варто відзначити, що 3% із загального числа запущених на орбіту супутників Starlink не є таким вже й великим числом – проте, за словами все того ж Макдоуелл, в разі якщо SpaceX запустить весь свій флот супутників у фінальному етапі, то ризикує залишитися без 1200 одиниць таких супутників. Компанія SpaceX, підтверджуючи побоювання своїх провідних фахівців-інженерів, говорить про те, що основною причиною швидкого виходу з ладу деякої частини її супутників є зіткнення з космічним сміттям, що володіє досить великим обсягом в атмосфері нашої планети.

Також  є і той факт, що деякі супутники просто не витримують екстремальних температур в поєднанні з особливостями високого тиску атмосфери, що і стає в результаті причиною їх відключення. Хоча поки що компанія SpaceX ще не отримала повної картини подій і не може вказувати на той чи інший конкретний набір параметрів і причин, за якими супутники Starlink мають проблеми.

На даний момент SpaceX продовжує роботу над усуненням найбільш критичних проблем, пов’язаних з роботою її космічних супутників.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: