Пандемія затьмарила Титан. NASA відклало запуск апарату Dragonfly на супутник Сатурна

Новини

Космічне агентство було змушене перенести місію через фінансові втрати, викликані коронавірусом.

NASA відклало запуск свого гвинтокрилого літального апарату Dragonfly на Титан на 12 місяців. Про це повідомляє The Guardian.

Посилаючись на бюджетний тиск, викликаний пандемією коронавируса, відділ планетології NASA тепер націлений на 2027 рік, щоб запустити місію на супутник Сатурна Титан.

Титан є унікальною метою для місії, так як це єдиний місяць в Сонячній системі, який має щільну атмосферу. Його багата азотом атмосфера містить хмари метану, які можуть випадати у вигляді дощу або навіть снігу.

Інші органічні молекули в його атмосфері змусили вчених припустити, що Титан може походити на Землю мільярди років по тому, ще до зародження життя. Dragonfly призначений для дослідженнь Титана, які можливо, зможуть пролити світло на походження життя на Землі.

Апарат повинен приземлитися в екваторіальних дюнних полях місяця, відомих як регіон Шангрі-Ла. Використовуючи свої вісім лопатей Dragonfly побуває в десятках місць за 2,7 року роботи, долаючи відстані більше 175 км. Це майже вдвічі перевищує відстань, пройдену всіма марсоходами разом узятими.

Проект Dragonfly почав реалізовуватися в червні 2019 року. Його запуск на Титан був запланований на 2026 рік, а прибуття на місяць – в 2034 році. Тепер же очікується, що апарат добереться до своєї мети в 2036 році.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: