ОАЕ відправлять місію на Місяць в 2024 році

Новини

Об’єднані Арабські Емірати планують відправити безпілотний космічний апарат на Місяць в 2024 році. Про це заявив шейх Мохаммед ібн Рашид Аль Мактум, еміра Дубая.

“Це буде місяцехід еміратського виробництва, який приземлиться на поверхню Місяця в 2024 році в районах, які раніше не були досліджені іншими місіями”, — написав шейх у своєму Twitter-акаунті, повідомляє Biz.UA.

Він не став вдаватися в подробиці про місце, яке ОАЕ планують досліджувати, і про те, як вони запустять апарат в космос.

Однак шейх розкрив назву місяцеходу – Rashid, таке ім’я носив його покійний батько, шейх Рашид бен Саїда Аль Мактума.

У разі успіху в 2024 році ОАЕ можуть стати четвертою країною, яка посадить космічний апарат на місяць, після СРСР, США і Китаю. Нагадаємо, що раніше це намагалися зробити Індія, Ізраїль і Японія.

У липні цього року ОАЕ успішно запустили місію Hope на Марс, яка повинна прибути до Червоної планети в лютому 2021 року. Hope буде вивчати атмосферу Марса і передавати дані міжнародному науковому співтовариству.

Зараз ОАЕ активно розвивають космічну галузь в країні, залучаючи молодих фахівців і підвищуючи Популярність космічної тематики. Успішна місія на місяць стала б ще одним важливим кроком для нафтозалежної економіки країни.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: