SpaceX скасувала запуск супутників за 30 секунд до старту

Головні теми

За 30 секунд до кінця зворотного відліку SpaceX скасувала запуск в понеділок чергової партії супутників Starlink через погану погоду. Про це повідомляє Orlando Sentinel.

Ракета Falcon 9 повинна була стартувати о 10:22 з майданчика 39А Космічного центру Кеннеді. На її борту знаходилося близько 60 супутників вагою в 259 кілограмів. Команда “скасувати” прозвучала за тридцять секунд до старту.

Приватна космічна компанія, що належить Ілону Маску, створює угруповання супутників, що обертаються навколо Землі, які можуть забезпечити доступний Інтернет навіть для віддалених частин світу. SpaceX почала посилати партії Starlinks у швидкій послідовності в травні минулого року, і з тих пір встановила близько 700 супутників.

Маск висловив надію, що до кінця року у них буде 1500 супутників, що достатньо для покриття мережі в Північній Америці. Бета-тестування сервісу вже почалося.

Через ці зміни SpaceX перенесла на середу заплановану на вівторок місію з оновленим супутником GPS для ВПС США. Названий GPS III SV-04, він буде запускатися на борту ракети Falcon 9.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: