Японія має намір побудувати завод на Місяці до 2035 року

Новини

Вже до 2035 року Японія має намір побудувати на Місяці завод з виробництва водневого палива. Водневе паливо, в свою чергу, планується використовувати як для переміщень по Місяцю, так і для забезпечення сполучення між Місяцем і Землею.

Японія побудує до 2035 року завод з виробництва водневого палива на Місяці. Про це повідомляє Xakac.info з посиланням на агентство Kyodo з посиланням на заяву представників японського агентства аерокосмічних досліджень.

Завод планується розмістити в районі південного полюса Місяця. Там, за даними вчених, можуть перебувати запаси льоду – саме з нього повинні проводитися питна вода, а також кисень і водень.

Водень буде використовуватися для виробництва водневого палива, яке може використовуватися для забезпечення переміщень по самому Місяці, а також для переміщень між Землею і Місяцем. Питна вода і кисень спрямовуватимуться на забезпечення роботи космонавтів.

За оцінками експертів, таким чином вдасться знизити витрати на подорожі до Місяця – не потрібно буде везти з собою паливо з Землі, а замість цього можна буде взяти з собою додаткові запаси наукового обладнання. У підсумку, будуть прискорені місячні дослідження.

Реалізація цього проекту буде проходити в рамках програми NASA з освоєння Місяця. Відомо, що в липні японське міністерство науки і технологій і NASA підписали угоду про співпрацю в області дослідження природного супутника Землі.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: