SpaceX сьогодні запустить на орбіту ще 60 супутників Starlink

Головні теми

Falcon 9 у понеділок (28.09.2020 р.) стартує на орбіту з черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

“SpaceX планує в понеділок, 28 вересня о 10:22 за часом Східного узбережжя США здійснити 13-й запуск на орбіту партії з 60 супутників Starlink. Запуск ракети Falcon 9 буде здійснений зі стартового комплексу 39А космічного центру імені Кеннеді у Флориді”, – йдеться в повідомленні.

Попередня партія з 60 супутників Starlink була запущена 3 вересня. Орбітальне угруповання SpaceX, що почало розгортатися в травні минулого року, вже складається з 713 космічних апаратів. Нині компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому – з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети.

SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $ 10 млрд.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: