Німецький стартап будує космодром у Норвегії для своєї РН “RFA-1”

Головні теми

Компанія Rocket Factory Augsburg AG (RFA) підписала Меморандум про взаєморозуміння з норвезьким космічним центром Andøya Space Center (ASC) про створення стартового майданчика для першого польоту РН “RFA-1”, повідомляє на своїй сторінці в linkedin RFA.

Як сказав Йорн Спурманн (Jörn Spurmann), комерційний директор RFA: «Andøya Space – це самий передовий проект космодрому в Європі. Ми вважаємо, що знайшли кращого партнера, щоб почати надавати нашим клієнтам комплексні послуги із запуску в 2022 році ».

Компанія планує надавати комплекс послуг космічних запусків на низьку навколоземну орбіту з території Норвегії починаючи вже з 2022 року.

Rocket Factory, стартап, підтримуваний німецьким виробником супутників OHB в якості стратегічного інвестора і мюнхенської венчурною компанією Apollo Capital Partners, в даний час розробляє РН під назвою “RFA-1” для малих супутників з корисним навантаженням до 1.500 кг.

Нещодавно компанія провела випробування систем бака верхнього ступеня під час кріогенних випробувань і вже готується до вогневих випробувань головного двигуна в Есранге, Швеція.

RFA перемогла в першому раунді конкурсу мікропускових установок Німецького космічного агентства DLR, що надало RFA лист підтримки на отримання 500 000 євро фінансування в рамках програми ESA C-STS. У наступному раунді конкурсу DLR і ESA укладуть контракт вартістю 11 000 000 євро.

RFA знаходиться в авангарді глобальних розробок нових космічних ракет-носіїв зі своєю сучасною технологією східчастих двигунів внутрішнього згоряння. Ця конструкція двигуна в поєднанні з методами виробництва з мінімальними витратами є принципово новою для Європи, і завдяки підтримці OHB RFA вдалося придбати ключові технології та ключові таланти, які будуть сприяти бізнес-моделі RFA One.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: