NASA запрошує на випробування прискорювача ракети Green Run

Головні теми

Акредитація ЗМІ відкрита для участі на Hot Fire Test ракети NASA Space Launch System (SLS) Green Run – випробуванні основного ступеня ракети та всіх її інтегрованих систем перед польотом в рамках місячної місії Artemis I, запланованої на початок листопада 2021 року, на випробувальному стенді B-2 в космічному центрі NASA Стенніс недалеко від затоки Сент-Луїс, штат Міссісіпі, передає ROOT NATION.

Hot Fire Test є заключним в серії з восьми випробувань, які підтверджують, що системи стенду працюють і готові до роботи. Випробування відтворює запуск, завантажуючи паливо і дозволяючи йому текти по всій системі, поки чотири двигуни RS-25 запускаються одночасно, щоб продемонструвати, що двигуни, баки, паливні магістралі, клапани, система наддуву і програмне забезпечення можуть працювати разом, як вони будуть працювати в день запуску.

https://www.nasa.gov/exploration/systems/sls/multimedia/artemis-testing-sls-green-run-checklist-cropped.html

Після випробувань NASA відправить основний ступінь в Космічний центр Кеннеді у Флориді, де він буде зібраний разом з іншими частинами ракети Artemis I і космічного корабля Orion.

Крайні терміни акредитації ЗМІ для тесту SLS Core Stage Green Run наступні:

  • Міжнародні ЗМІ без громадянства США повинні подати заявку до 16:00. EDT П’ятниця, 2 жовтня.
  • Американські ЗМІ повинні подати заявку до 16:00. EDT П’ятниця, 16 жовтня.

Всі запити на акредитацію слід відправляти онлайн за адресою: https://media.ksc.nasa.gov

NASA продовжує стежити за ситуацією з коронавірусом (COVID-19) і надасть доступ обмеженій кількості засобів масової інформації до космічного центру Стенніс, щоб захистити здоров’я і безпеку ЗМІ і співробітників.

NASA буде слідувати вказівкам Центрів по контролю і профілактиці захворювань, а також головного медичного працівника агентства і негайно повідомляти про будь-які оновлення, які можуть вплинути на доступ засобів масової інформації до Hot Fire Test.

Основний стенд був побудований на складальному підприємстві NASA Michoud Assembly в Новому Орлеані за участю постачальників з усієї країни. Boeing є провідним підрядником по основному ступеню з двигунами RS-25, створеними Aerojet Rocketdyne, і випробування проводяться інженерами з Стенніса, Центру космічних польотів Маршалла в Хантсвіллі, Алабама, і підрядниками SLS.

Для отримання додаткової інформації про Hot Fire Test: https://www.nasa.gov/artemisprogram/greenrun

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: