NASA представило план місячної програми Artemis

Новини

Національне управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) представило оновлений план своєї місячної програми Artemis. Документ опублікований на сайті відомства, повідомляє РБК.

Перший етап програми, Artemis 1, намічений на 2021 рік. В рамках цього етапу заплановано безпілотний політ встановленого на ракету Space Launch System корабля Orion навколо Місяця і його повернення на Землю.

Другий етап, Artemis 2, запланований на 2023 рік. В ході цього етапу Місяць облетить корабель з екіпажем на борту. Третім етапом (Artemis 3) вважається висадка на Місяць, яку намічено на 2024 рік.

У вересні минулого року корпорація Lockheed Martin виграла контракт на будівництво космічних кораблів Orion, призначених для запусків до Місяця в рамках програми Artemis.

У NASA повідомили, що Lockheed Martin зобов’язалася побудувати мінімум шість або максимум 12 кораблів в період до 30 вересня 2030 року. Будівництво перших трьох кораблів Orion для місій Artemis 3-5 оцінюється в $ 2,7 млрд. Ще три кораблі для місій Artemis 6-8, вартість яких складе $ 1,9 млрд, NASA планувало замовити в 2022 році.

У березні 2019 року президент США Дональд Трамп зажадав від NASA «за всяку ціну» відправити американців на Місяць до 2024 року. Він пообіцяв виділити додаткові $ 1,6 млрд бюджету NASA для освоєння Місяця і Марса, щоб Сполучені Штати змогли «повернутися в космос по-крупному».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: